Onze doelstelling

Recycle & Repair Nederland B.V.  heeft efficiëntie en milieu hoog in het vaandel staan. Als enige recycle initiatief focussen wij ons op hergebruik van materialen voordat deze verwerkt worden in kostbare recycling processen. Of het nu gaat om onderdelen van apparaten of om complete apparaten.

Hoe vreemd het misschien ook mag klinken, het is natuurlijk veel efficiënter en minder belastend voor het milieu en de portemonnee van zowel de consument als de fabrikant als materialen in hun oorspronkelijke vorm worden hergebruikt in plaats van een vaak ingewikkeld en kostbaar verwerkingsproces te ondergaan.

Zeker in de huidige maatschappij zien we steeds meer materialen en apparaten afgedankt worden terwijl deze nog prima her inzetbaar zijn. Deze selectie doen we natuurlijk wel met criteria die  voldoen aan de maatstaven van nu. Energielabel en economische waarde zijn daar een voorbeeld van.

Apparaten gesorteerd.

Sociale aspecten

Recycle & Repair Nedeland B.V. profileert zichzelf als een sociaal betrokken partij.
Wij bieden mensen, ouderen en jongeren, met een afstand tot de arbeidsmark de mogelijkheid om (werk)ervaring en technische kennis op te doen. Vooral dat laatste aspect bied deze groep kansen voor de toekomst. Door “doen” en goede begeleiding komen de technische talenten vanzelf naar boven.

Zeker in de witgoed branche en consumenten elektronica is er gebrek aan technische mensen.

Handmatige demontage levert een minimale milieubelasting op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *